talent IQ
hoogbegaafd leven

Het jonge kind (0 - 6 jaar)

Van gefrustreerde baby's tot peuters die al jaren kleuteren en explosieve kleuters die je aan de haren naar school moet sleuren. Kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong/die vermoedelijk hoogbegaafd zijn, voelen zich veelal onbegrepen. Hierdoor zitten ze niet lekker in hun vel en zit jij als ouder met je handen in het haar. 

Je wilt genieten van de babytijd en verlangt naar de roze wolk die je omgeving wel lijkt te kennen. Je gunt je kind de aansluiting met leeftijdsgenoten waar hij zo naar verlangt. Je hoopt dat zijn oorspronkelijke karaktereigenschappen snel weer naar boven zullen komen. Kortom: Je wilt het kind weer terug dat momenteel verborgen zit onder frustraties, boosheid, onzekerheid en een vermoedelijk laag zelfbeeld.


Peuter & Kleuter

Kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong zijn meester in onderpresteren, daardoor laten ze niet zien wat ze in huis hebben. Tegelijkertijd kunnen ze zeer gefrustreerd raken als je ze benaderd als een 'klein kind', of als ze iets willen wat ze nog niet kunnen. Bij een juiste benadering van deze kinderen en door hen de uitdaging te bieden die ze nodig hebben, zul je merken dat het kind op zal bloeien.   

Is jouw peuter toe aan meer uitdaging?

Dan is de kans groot dat de ukIQ peutergroep of ukIQ-XL kleutergroep helemaal bij hem past!

"Bij ukIQ zeggen we: 'Ontwikkelen doe je samen!' " 

ukIQ: een plek waar jouw kind tot zijn recht komt. Dé peergroep voor peuters en kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Meer weten over ukIQ? Neem dan vrijblijvend contact met me op.